Rutiner

Ibland känns det som att äns dotter vill att man ska bli arg på henne. Eller bara ge upp och låta henne komma försent till skolan,slippa städa rummet,slippa gå och sova osv. Idag har min 8 åring kört slut på mig. Det började redan på väg till skolan. Sen under kvällen har hon vägrat gå o sova. " jag är hungrig" du åt med pappa nyss. "Ja men jag måste äta . " jag bor ensam med mina 3. Jag skjutsar och hämtar överallt,tjatar om läxor,tjatar om att de (hon) ska skynda sig osv osv. Mycket går lättare numera men min dotter kommer förbli långsam och nonchalant mot att passa tider. Men hon har konstigt nog blivit snabbare,mindre gnällig på mornarna osv. Men att få med henne i tid till skolan ,att få henne att städa sitt rum o göra läxor är hopplöst. Så jag blir så glad när jag får hjälp med något kring barna. Tex att deras mormor hämtar på dagis eller att någon annan frågar om läxor eller lyssnar på hennes funderingar osv. Eller skjutsar till någon aktivitet. Som sagt, jag är så tacksam över den lilla hjälpen eller den dagen då allt klaffat kring morgonrutiner osv.


Kommentarer
Postat av: Linda

Hej vännen!! jag vet precis vad du går igenom med din åttaåring. Jag gick igenom precis samma sak med min. De är väldigt lika på vissa sätt.

Jag vet att man mer än gärna vill tjata, man vill att de ska lära sig att det ska vara ordning och reda, man vill att de ska göra sina läxor och man vill att de ska bli färdiga i tid för skolan på morgonen.

Jag kan berätta hur jag gjorde. Jag slutade tjata om att hon skulle städa sitt rum. Jag sa att hon får själv leva i sin röra, jag går inte in där förrens det är städat. Jag sa även att jag tar inte hand om den tvätt som ligger på hennes golv, så vill hon ha den tvättad får hon minsann lägga den i tvättkorgen. Det slutade med att när hon inte längre hade några kläder kvar att ha på sig så frågade hon mig vad hon skulle göra. Jag frågade tillbaka om vad jag hade sagt tidigare. Då gick hon upp på sitt rum, plockade upp alla kläder från golvet och la dem i tvättmaskinen. Därefter fick hon hjälpa till att tvätta kläderna.

Läxan är ju dock viktigare. Den måste ju göras, även om den är aptråkig för dem. Jag lät min dotter sitta vid köksbordet med sin läxa tills hon var klar. Jag sa till henne att hon fick fråga om hon behövde ha hjälp med något. Jag la även till att jag inte tänkte prata om varken tankar eller funderingar innan hon gjort klart läxan.

Det där med att tjata om mat på kvällen känner jag igen. Jag erbjöd ett glas mjölk om de var hungriga innan sängdags. Mjölk mättar i alla fall lite. Men någon smörgås var det inte tal om.



Du är stark som kör barnen både hit och dit, tar hand om deras aktiviteter och så vidare. Jag vet att någon gång när min dotter inte gjorde läxan så fick jag dra in hennes dans den kvällen. Jag sa helt sonika att gör du inte läxan så blir det ingen dans... Självklart vart hon förbannad. Men man gör bäst i att inte vika en tum. Låt dem tjura. De försöker bara få sin vilja igenom. Står man fast vid sin punkt och inte låter dem rucka på det man har sagt så ger de sig snart och vet precis vad det är som gäller.



Kram på dig!!

2011-12-06 @ 12:24:22
URL: http://lindazblogg.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!