Snabb äppelpaj




Snabb äppelpaj med lågt GI



gi äppelpaj recept


Mycket god och sund äppelpaj som har ett lågt GI. Dessutom går den mycket snabbt att göra och du kan variera dig med olika ingredienser.
google_ad_client = "pub-5940800287914227"; google_ad_slot = "2562906887"; google_ad_width = 300; google_ad_height = 250; window.google_render_ad();

Variationsrik äppelpaj som är hälsosam och som går snabbt att göra och ger väldigt lite disk, eftersom man bara strör över alla ingredienser. Det fett som används är flytande margarin som innehåller låg andel mättat fett. Vidare används inte vanligt vitt socker utan råsocker, brun farin, fruktsocker eller honung vilket gör detta till en efterrätt med lågt GI som man både mår bra av och är bra för den som tänker på vikten, dessutom mycket god!

Klocka Tid: 30 min varav 20 min i ugnen

Muffins 4 portioner

Du behöver:

  • 3-4 små syrliga äpplen
  • ½ dl råsocker, brun farin, eller fruktsocker (eller en blandning av dessa).
  • 2 tsk kanel eller kardemumma
  • ½ dl flytande margarin

En eller flera av följande ingredienser (ca 2-3 dl sammanlagd volym):

Gör så här:

Skala äpplena (har du riktig bråttom strunta i det), och skär i mindre bitar (snabbt, behöver inte vara några "snygga" bitar). Lägg bitarna i en ugnsfast form.

 

Strö över socker och kanel/kardemumma.

 

Strö över de "valfria" ingredienserna i listan. Tänk på att havregryn, mandel och nötter är nyttigast, så ta mest av dem för att få ett lågt GI.

 

Ringla över flytande margarin.

 

Grädda i ca 20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.

 

Servera med yoghurt(10%) eller vaniljvisp(12%) eller vaniljsås.

 

Ät och Njut!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!